nieuws

De 3 Hoven in architectuurprijs

bouwbreed

Het door Marco Henssen Architecten ontworpen herstructureringsproject De 3 Hoven in Haarlem is doorgedrongen tot de vijftig genomineerde projecten voor de ‘Europese architectuurprijs Philippe Rotthier voor de reconstructie van de stad’.

Het door Marco Henssen Architecten ontworpen herstructureringsproject De 3 Hoven in Haarlem is doorgedrongen tot de vijftig genomineerde projecten voor de ‘Europese architectuurprijs Philippe Rotthier voor de reconstructie van de stad’.
De prijs wordt elke drie jaar uitgereikt aan een project dat de Europese traditie in stadsontwerp voortzet. De prijswinnaar wordt op 30 juni in Brussel bekendgemaakt. De 3 Hoven is gebouwd op de resten van de naoorlogse woonbuurt Schalkwijk in Haarlem-Zuid. Uitgangspunt voor behoud van de hofjeswoningen was het jarenzestigthema gemeenschapszin.

Reageer op dit artikel