nieuws

Controle Rijnkade op uitspoeling

bouwbreed

Nog tot het najaar laat de gemeente Arnhem regelmatig met een hamer controleren of er geen zand van onder de bestrating van de Rijnkade is gespoeld.

Nog tot het najaar laat de gemeente Arnhem regelmatig met een hamer controleren of er geen zand van onder de bestrating van de Rijnkade is gespoeld.
Dat zand kan via de kademuur naar de rivier verdwijnen, vooral bij wisselende waterstanden, Arthur Verstegen die namens de gemeente het woord voert over de kwestie.
Eerder deze week zakten twee wandelaars in een uitgespoelde holte onder het kadeplaveisel. Verstegen noemt de kans dat zoiets nog eens gebeurt klein. “Het wegspoelen gebeurt op één tot anderhalve meter van de rand, waar doorgaans geen mensen lopen.”
Arnhem wil de kademuur pas aanpakken zodra de gemeenteraad zich heeft uitgesproken over een groter plan voor die locatie. De Rijnkade maakt deel uit van het project Rijnboog dat onder meer voorziet in een haven. De gevolgen daarvan voor de Rijnkade zijn nog onderwerp van studie. Nu de kademuur onder handen nemen zou kunnen betekenen dat een deel van het werk later overbodig blijkt. Twee jaar geleden viel door het wegspoelen van zand ook een gat in de Rijnkade.

Reageer op dit artikel