nieuws

Chemieconcern Solvay wil stuwdam bouwen

bouwbreed

Het Belgische chemieconcern Solvay heeft het plan opgevat om een hydro-elektrische stuwdam te gaan bouwen in Brazilië. Solvay wil in Brazilië een groene, geïntegreerde fabriek bouwen voor de productie van ethyleen op basis van ethanol uit suiker. Het bedrijf investeert in dit project een bedrag van 135 miljoen euro. Het initiatief is verrassend omdat het opwekken van (groene) stroom helemaal niet tot de kernactiviteiten van Solvay behoort. Als het plan succesvol uitpakt, sluit Solvay niet uit ook elders dergelijke projecten op te starten.

Het Belgische chemieconcern Solvay heeft het plan opgevat om een hydro-elektrische stuwdam te gaan bouwen in Brazilië. Solvay wil in Brazilië een groene, geïntegreerde fabriek bouwen voor de productie van ethyleen op basis van ethanol uit suiker. Het bedrijf investeert in dit project een bedrag van 135 miljoen euro. Het initiatief is verrassend omdat het opwekken van (groene) stroom helemaal niet tot de kernactiviteiten van Solvay behoort. Als het plan succesvol uitpakt, sluit Solvay niet uit ook elders dergelijke projecten op te starten.

Reageer op dit artikel