nieuws

Camerasysteem volgens nieuwe Europese normen

bouwbreed

De Barneveldse fabrikant Orlaco toont in haar eigen achtertuin tijdens de TKD het eerste camera-monitorsysteem, dat aan de Europese normen voldoet, die per 1 januari 2009 gaan gelden. Volgens Orlaco gaat het om een wereldprimeur.

De Barneveldse fabrikant Orlaco toont in haar eigen achtertuin tijdens de TKD het eerste camera-monitorsysteem, dat aan de Europese normen voldoet, die per 1 januari 2009 gaan gelden. Volgens Orlaco gaat het om een wereldprimeur.
Met ingang van volgend jaar moeten grondverzetmachines voldoen aan eisen ten aanzien van zichtvelden. Zo mogen ze geen zogenoemde dode hoeken hebben. Daarom moeten zij zijn voorzien van een camerasysteem van robuuste kwaliteit. Ook die kwaliteitseisen staan in de Europese richtlijnen omschreven. Daarin staan voorwaarden over temperatuursbestendigheid, trillingen en grootte van beeld en scherm.

Reageer op dit artikel