nieuws

Breijer ziet omzet toenemen naar 189,5 miljoen euro

bouwbreed Premium

Breijer Bouw 0x26 Installatie, onderdeel van dienstverleningsconcern Facilicom, heeft vorig jaar de omzet met bijna 14 procent opgevoerd tot 189,5 miljoen euro.

Breijer ziet omzet toenemen naar
189,5 miljoen euro

Tegenover de stijgende omzet stond echter een dalend resultaat. “Een paar projecten zijn financieel niet goed uitgekomen”, aldus Weststeijn. “Dat ging vooral om projecten die al in 2006 waren aangenomen tegen de lage prijzen van toen. Als je dan ook met tegenvallers te maken krijgt, heeft dat meteen zijn weerslag op het rendement.”
Inmiddels heeft het bouwbedrijf zijn werkwijze zo aangepast dat tegenvallers eerder kunnen worden gesignaleerd en kunnen worden voorkomen.
Weststeijn constateert dat Breijer steeds meer opschuift naar het middensegment van de bouwmarkt. Gold een opdracht van 10 miljoen euro voorheen als groot, momenteel voert de bouwer werken uit van rond 50 miljoen. Weststeijn: “De markt ziet ons als een aanbieder die integraal kan bouwen en heeft het vertrouwen dat we in staat zijn om ook middelgrote projecten te realiseren.”
De directeur noemt het marktsegment waarin Breijer momenteel opereert, interessant. “De concurrentie is minder, onder meer doordat grote bouwbedrijven niet zijn geïnteresseerd in projecten van deze omvang.”
Weststeijn rekent dit jaar op een stijgende omzet en een hoger resultaat. Zorgen heeft hij wel over de krappe arbeidsmarkt. “We hebben daarom twee recruiters aangesteld die niets anders doen dan de markt afgrazen naar goede projectleiders, werkvoorbereiders, uitvoerders en voormannen.”
Moederbedrijf Facilicom verhoogde de omzet vorig jaar met 12 procent naar 1 miljard euro.

Reageer op dit artikel