nieuws

Bouwkunde omhuld door waternevel

bouwbreed

DelftBij de sloop van het Bouwkundegebouw heeft de gemeente Delft aangedrongen op een optimale beperking van de stofoverlast. Voor verhuurder van waterstraalapparatuur Dehaco een buitenkansje, want sinds vrijdag staat zo’n beetje de hele op dit moment beschikbare range nevelkanonnen in Delft. De drie kleine en drie grote nevelkanonnen leggen als het ware een stofvangende ring om het gebouw, dat behoedzaam wordt gesloopt door Oranje Demontage, onderdeel van de Verenigde Oranje Bedrijven in Spijkenisse.

DelftBij de sloop van het Bouwkundegebouw heeft de gemeente Delft aangedrongen op een optimale beperking van de stofoverlast. Voor verhuurder van waterstraalapparatuur Dehaco een buitenkansje, want sinds vrijdag staat zo’n beetje de hele op dit moment beschikbare range nevelkanonnen in Delft. De drie kleine en drie grote nevelkanonnen leggen als het ware een stofvangende ring om het gebouw, dat behoedzaam wordt gesloopt door Oranje Demontage, onderdeel van de Verenigde Oranje Bedrijven in Spijkenisse.
Volgens Onno Varkevisser van Dehaco staan in Delft kannonen zoals de WLP 410, die 2500 liter water per uur kan vernevelen, de WLP 660 met een capaciteit van 5000 liter per uur en het paradepaardje Dustboss DDB60. Die jaagt er maar liefst 600 liter water per uur doorheen en kan bij de juiste weersomstandigheden een oppervlak van circa 2000 vierkante meter bestrijken.
Foto: Paul Voorham; tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels