nieuws

Bouwflex en ROC willen meer jongeren werven voor baan in bouw

bouwbreed

Detacheerder Bouwflex en het ROC Horizon College gaan zich samen inzetten om meer jongeren in de bouw aan de slag te krijgen. Daartoe hebben de Randstad-dochter en de onderwijsinstelling een een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Detacheerder Bouwflex en het ROC Horizon College gaan zich samen inzetten om meer jongeren in de bouw aan de slag te krijgen. Daartoe hebben de Randstad-dochter en de onderwijsinstelling een een samenwerkingsovereenkomst getekend.
De detacheerder wil jongens en meiden van zeventien jaar en ouder die onvoldoende gemotiveerd zijn voor een leer-werktraject, voltijds in de bouw laten werken. Het ROC zal daarnaast voor hen een op maat toegesneden opleidingen verzorgen.
Bouwflex-directeur Joost Louman verwacht dat veel jongeren zich aangesproken voelen door deze nieuwe werkwijze. “Sommigen houden niet van een schoolse aanpak en het idee dat ze leerling zijn.”
In plaats van een diploma krijgen de jongeren een speciale pas met daarop ervaringspunten. Die geven recht op een loonsverhoging of een andere incentive, aldus Louman. Hij hoopt hiermee de broodnodige aanwas van nieuwe bouwvakkers te kunnen vergroten.
Bouwflex zal een kantoor openen in het gebouw van het ROC Horizon College in Alkmaar. De bouwdetacheerder wil behalve jongeren die al een bouwopleiding volgen, ook twijfelaars en schooluitvallers interesseren.

Reageer op dit artikel