nieuws

Bouwbox: presentatrice geeft instructie op locatie

bouwbreed

Construction Media vernieuwt de Bouwbox, een serie korte praktijkgerichte films over veilig en efficiënt werken op de bouwplaats. Voortaan geeft een presentatrice in een studio uitleg over veel voorkomende situaties en gemaakte fouten. De eerste vijf afleveringen zijn gereed.

De vernieuwde films gaan over rolsteigers, ladders, lawaai, doorwerken bij ongunstig weer en werken met elektrisch handgereedschap. De films zijn verkrijgbaar op video, maar worden ook op dvd geleverd. Ze kunnen bijvoorbeeld op een laptop in de bouwkeet bekeken worden.
Het doel van de korte films van de Bouwbox – ze duren ongeveer 6 minuten – is de medewerkers instrueren hoe zij veilig en correct kunnen werken. Dat leidt tot minder gezondheidsrisico’s en minder faalkosten.

Dieper

In de nieuwe films gaat de presentatrice dieper in op de materie. Zij laat ook situaties zien waarin fouten worden gemaakt en die vermeden moeten worden. In de bestaande films laat de Bouwbox alleen de juiste werkwijze zien.
Construction Media levert aan BAM Woningbouw en BAM Utiliteitsbouw ook films voor de introductie van bezoekers en medewerkers. Voordat zij de bouwplaats betreden en aan de slag gaan, krijgen zij op die manier instructie over de geldende regels en voorschriften. Behalve de film staan op de dvd ook specifieke informatie over het bouwproject, een kennistoets, registratieformulier en een introductieboekje.
Alles wordt geleverd in vijf talen, omdat er steeds meer nationaliteiten op de bouwplaats voorkomen. De door middel van film aangeboden informatie blijkt beter te beklijven dan een mondelinge instructie door de uitvoerder of een instructie op papier.

VCA-cursus

In samenwerking met bouwmaterialenhandel Bouwmaat heeft Construction Media een VCA-cursus Basisveiligheid opgezet, de VGM-box. Bouwmaat heeft de cursus aangeboden aan zijn klanten, overwegend zelfstandigen zonder personeel. In januari en februari zijn de eerste examens afgenomen.
Meer dan 95 procent van de kandidaten is geslaagd. Kennelijk zijn de filmfragmenten en oefenvragen van de VGM-box een effectief middel om kennis te verwerven. Construction Media biedt niet alleen de VGM-box, maar ook de VCA-examens aan. Ze worden op een aantal vaste data en plaatsen in erkende examencentra afgenomen.
Bij twaalf of meer kandidaten kan het examen ook op een datum en locatie naar keuze plaatsvinden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels