nieuws

Bouw: weinig animo voor werken tot 65ste

bouwbreed

De bereidheid om door te werken tot 65 jaar is in vergelijking met andere sectoren het minst in de bouw. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2007.

Steeds meer werknemers willen langer door werken, is de conclusie. Over alle sectoren genomen wil een op de drie werknemers (34 procent) doorwerken tot 65 jaar. Twee jaar gelden was dit een op de vijf werknemers (21 procent). In de bouw is die bereidheid 25 procent, terwijl de landbouw en visserij de meeste werknemers heeft die willen doorwerken (40 procent). De resultaten zijn gebaseerd op een enquête die eind 2007 is gehouden onder ruim 22.000 werknemers. TNO en CBS hebben het onderzoek uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Reageer op dit artikel