nieuws

Boogbrug van kunststof overspant tot 10 meter

bouwbreed Premium

Lankhorst Recycling Products heeft een innovatieve brug van kunststof ontwikkeld. Deze KLP-boogbrug is bedoeld voor licht verkeer. De maximale overspanning is 10 meter.

De brug heeft aan weerszijden een gelamineerde, staalversterkte boog. De eerste KLP-boogbrug is inmiddels gereed voor transport. Hij wordt binnenkort geplaatst in Nijeveen bij Meppel. De opdrachtgever stelde als eis, dat een strooiwagen met dooizout over de brug kan rijden. Daarom is hij ontworpen voor een maximale belasting van 5 kN/m2. Volgens Lankhorst Recycling Products, onderdeel van Royal Lankhorst Euronete in Sneek, zijn de voordelen van een brug van gerecyclede kunststof groot. De onderhoudskosten zijn vrijwel nihil, het materiaal is duurzaam en de brug wordt niet glad, de planken blijven stroef. Het materiaal rot niet, splintert niet en bevat geen schadelijk stoffen die in het water terecht kunnen komen. De kunststof waarvan de KLP-boogbrug wordt gemaakt is bruin, zwart of wit. De boogbrug voor Nijeveen heeft zwarte planken en witte leuningen. De bogen zijn aan de leuningen bevestigd.

Buigtreksterkte

Lankhorst Recycling Products vervaardigt ook andere producten van gerecyclede kunststof, bijvoorbeeld steigers, glasvezelversterkte palen en beschoeiing. Staalversterkte planken van KLP hebben een hogere buigtreksterkte dan planken van hardhout.
Een steiger van kunststof kan op houten palen onder het wateroppervlak gefundeerd worden. Lankhorst
Recycling maakt ook straatmeubilair. De zitbanken van KLP worden vanaf komende zomer met staalversterkte planken geleverd.

Reageer op dit artikel