nieuws

Bonus voor wachten op sociale woning

bouwbreed Premium

Wie in Vlaanderen al langer dan vijf jaar op de wachtlijst staat voor een sociale woning krijgt vanaf 1 januari 2009 een huursubsidie van 150 euro per maand. Die premie moet hen in staat stellen hun huidige woning te kunnen blijven huren totdat hun verzoek om een sociale woning kan worden ingewilligd. Vlaanderen heeft momenteel 137.000 sociale huurwoningen. Daar komen er jaarlijks 2.500 bij. Tegen 2020 wil de Vlaamse minister van huisvesting, Marino Keulen, er nog eens 45.000 extra laten bouwen.

Wie in Vlaanderen al langer dan vijf jaar op de wachtlijst staat voor een sociale woning krijgt vanaf 1 januari 2009 een huursubsidie van 150 euro per maand. Die premie moet hen in staat stellen hun huidige woning te kunnen blijven huren totdat hun verzoek om een sociale woning kan worden ingewilligd. Vlaanderen heeft momenteel 137.000 sociale huurwoningen. Daar komen er jaarlijks 2.500 bij. Tegen 2020 wil de Vlaamse minister van huisvesting, Marino Keulen, er nog eens 45.000 extra laten bouwen.

Reageer op dit artikel