nieuws

BIJ VELIOCIRAPTOR TELT ELKE SECONDE

bouwbreed Premium

BIJ VELIOCIRAPTOR TELT ELKE SECONDE

BIJ VELIOCIRAPTOR TELT ELKE SECONDE

Naderende systeemcrashes, bedrijfsspionage of een lonkend happy hour, soms telt elke seconde. Vandaar dat Western Digital de WD VelociRaptor(TM)-harddisk introduceert. Ten opzichte van zijn voorganger, de WD Raptor, biedt deze harde schijf niet alleen twee keer de capaciteit, maar vooral ook een prestatieverbetering van 35 procent. De hoge snelheid is gebaseerd op een toerental van 10.000 RPM en een SATA-interface van 3Gb/s. Belangrijk is dan de duurzaamheid en met name de betrouwbaarheid van de harddisk en die scoort hoog met 1,4 miljoen uur MTBF (Mean Time Between Failures – richtgetal voor het falen van de harddisk). WD spreekt over de volgende generatie 10.000 RPM SATA ‘Raptor’-harddiskreeks. “De vraag naar hogere pc-prestaties groeit continu. Met de Velociraptor komen we tegemoet aan de sterk toenemende behoefte aan snelheid”, zo verklaart Tom McDorman, vicepresident en algemeen directeur van de businessunit Enterprise van Western Digital. De 2,5 inch WD VelociRaptor is ontwikkeld voor pc- en Mac-gebruikers en professionele werkstations. Hij wordt geleverd in het steeds populairder wordende ‘IcePack’, een 3,5-inch raamwerk met een geïntegreerd hitteafvoersysteem. Hij past probleemloos in een standaard 3,5-inch system bay en blijft gekoeld bij plaatsing in een desktopchassis. De opslagcapaciteit is 300 GB.

Reageer op dit artikel