nieuws

België zoekt nog 20.000 bouwvakkers

bouwbreed

De Belgische bouw kan dit jaar nog 20.000 tot 23.000 nieuwe werknemers gebruiken. Er zijn 18.000 nieuwe arbeidskrachten nodig om de werknemers te vervangen die de bouw verlaten of met pensioen gaan en ongeveer 5.000 man om de spectaculaire groei in de bouw op te vangen. Niet alleen bouwvakkers zijn welkom maar ook administratief personeel, kaderleden en ingenieurs. De sterke groei van de bouwsector in België houdt al een tijdje aan, maar dit jaar lijkt die nog toe te nemen. “De laatste drie tot vier jaar kwamen er elk jaar 3.000 tot 4.000 extra banen bij”, aldus Véronique Vanderbruggen, van de Confederatie Bouw, de nationale aannemersorganisatie. Dit jaar verwacht de Confederatie Bouw 5.000 nieuwe jobs. Het is zeer twijfelachtig of het streefgetal zal worden gehaald. Vooral het feit dat de Poolse regering tienduizenden bouwvakkers, die nu legaal aan het werk zijn in België, terugroept naar hun eigen land, verontrust de aannemersorganisatie.

De Belgische bouw kan dit jaar nog 20.000 tot 23.000 nieuwe werknemers gebruiken. Er zijn 18.000 nieuwe arbeidskrachten nodig om de werknemers te vervangen die de bouw verlaten of met pensioen gaan en ongeveer 5.000 man om de spectaculaire groei in de bouw op te vangen. Niet alleen bouwvakkers zijn welkom maar ook administratief personeel, kaderleden en ingenieurs. De sterke groei van de bouwsector in België houdt al een tijdje aan, maar dit jaar lijkt die nog toe te nemen. “De laatste drie tot vier jaar kwamen er elk jaar 3.000 tot 4.000 extra banen bij”, aldus Véronique Vanderbruggen, van de Confederatie Bouw, de nationale aannemersorganisatie. Dit jaar verwacht de Confederatie Bouw 5.000 nieuwe jobs. Het is zeer twijfelachtig of het streefgetal zal worden gehaald. Vooral het feit dat de Poolse regering tienduizenden bouwvakkers, die nu legaal aan het werk zijn in België, terugroept naar hun eigen land, verontrust de aannemersorganisatie.

Reageer op dit artikel