nieuws

Beijing Wheel staat tijdens Spelen nog stil

bouwbreed Premium

Het 208 meter hoge Beijing Wheel draait tijdens de Spelen nog niet. Als niets meer mis gaat bij ontwerp en uitvoering maakt het reuzenrad in 2010 zijn eerste rondjes. Ruim twee jaar na het magische jaartal 2008, waarnaar de recordhoogte verwijst. IV Bouw 0x26 Industrie is al ruim twee jaar bezig met het constructief ontwerp, maar liep tegen flinke contractuele en culturele hobbels aan. Het ingenieursbureau uit Papendrecht tekende de constructie van het Londense Millennium Wheel. Maar dit is iets van een compleet andere orde: een soort wolkenkrabber die kopje duikelt, overeind krabbelt en weer een nieuwe ronde maakt. Alleen zo krijgt de constructie de gewenste slankheid.

Het 208 meter hoge Beijing Wheel draait tijdens de Spelen nog niet. Als niets meer mis gaat bij ontwerp en uitvoering maakt het reuzenrad in 2010 zijn eerste rondjes. Ruim twee jaar na het magische jaartal 2008, waarnaar de recordhoogte verwijst. IV Bouw 0x26 Industrie is al ruim twee jaar bezig met het constructief ontwerp, maar liep tegen flinke contractuele en culturele hobbels aan. Het ingenieursbureau uit Papendrecht tekende de constructie van het Londense Millennium Wheel. Maar dit is iets van een compleet andere orde: een soort wolkenkrabber die kopje duikelt, overeind krabbelt en weer een nieuwe ronde maakt. Alleen zo krijgt de constructie de gewenste slankheid.

Reageer op dit artikel