nieuws

Bedrijvennetwerk wil nieuwe Gouden Eeuw

bouwbreed

Met een duidelijke verwijzing naar een gouden periode in de vaderlandse geschiedenis hebben Nederlandse softwareproducenten onder de vlag van ICT~Office het bedrijvennetwerk Software VOC gelanceerd.

Met een duidelijke verwijzing naar een gouden periode in de vaderlandse geschiedenis hebben Nederlandse softwareproducenten onder de vlag van ICT~Office het bedrijvennetwerk Software VOC gelanceerd.
De bedrijven werken daarin samen met het platform productsoftware van de Universiteit van Utrecht. Doel van de VOC is het stimuleren van ondernemerschap, ondersteuning bij de opbouw van bedrijven en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van productsoftware. Daarbij gaat het met name boekhoud- en financiële software, pakketten voor gezondheidszorg en de installatiebranche, maar bijvoorbeeld ook om programma’s voor de bouw en het beheer van websites.
Volgens de initiatiefnemers gaat het niet om maatsoftware maar om pakketten die in allerhande bedrijven zijn te gebruiken op uiteenlopende hardware- en softwareplatforms. De Software~VOC gaat er bij het ministerie van Economische Zaken op aandringen om – naar Fins voorbeeld – een jaarlijks onderzoek in te stellen naar de omvang en de economische betekenis van de sector productsoftware. Die wordt door de branche zelf op 1,5 tot 2 miljard euro ingeschat.

Reageer op dit artikel