nieuws

AM krijgt opdracht voor Franciscushof

bouwbreed

Projectontwikkelaar AM heeft de opdracht binnengehaald om het 40 hectare grote Franciscushof bij Raalte om te vormen tot woongebied. De huidige gebruiker, Zwolse Poort, verlaat dit najaar de locatie. De Franciscushof heeft alles in zich om een bijzonder aantrekkelijk woongebied te worden. In de plannen van AM behoudt de locatie, tot op heden het thuis van een psychiatrische instelling, zijn sterk groene landschappelijke karakter. Slechts eenderde van de oppervlakte wordt bebouwd.

Projectontwikkelaar AM heeft de opdracht binnengehaald om het 40 hectare grote Franciscushof bij Raalte om te vormen tot woongebied. De huidige gebruiker, Zwolse Poort, verlaat dit najaar de locatie. De Franciscushof heeft alles in zich om een bijzonder aantrekkelijk woongebied te worden. In de plannen van AM behoudt de locatie, tot op heden het thuis van een psychiatrische instelling, zijn sterk groene landschappelijke karakter. Slechts eenderde van de oppervlakte wordt bebouwd.
De Franciscushof krijgt hoven geplaatst in een terpenstructuur, elk met een onderscheidende identiteit en marktpositie. De kavelgrootten van de 350 woningen variëren van 450 tot 1000 vierkante meter. Opzet is de locatie tot een levensloopbestendige wijk te maken. Daardoor kunnen de bewoners een langdurige relatie met hun vertrouwde omgeving opbouwen. Tal van kavels worden uitgegeven op basis van particulier opdrachtgeverschap.

Reageer op dit artikel