nieuws

‘Alstom verdachte in smeergeldaffaire’

bouwbreed

De Franse en Zwitserse autoriteiten vermoeden dat het Franse industriële concern Alstom zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping. Zij zijn daarnaar een onderzoek begonnen. Dat berichtte de zakenkrant The Wall Street Journal gisteren.

De Franse en Zwitserse autoriteiten vermoeden dat het Franse industriële concern Alstom zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping. Zij zijn daarnaar een onderzoek begonnen. Dat berichtte de zakenkrant The Wall Street Journal gisteren.
Alstom zou ervan worden verdacht honderden miljoenen dollars aan smeergeld te hebben betaald om lucratieve opdrachten binnen te slepen in Azië en Latijns-Amerika. Dat zou zijn gebeurd in de jaren 1995 tot en met 2003. The Wall Street Journal baseert zich op bronnen die bij het onderzoek betrokken zijn.
Alstom, dat onder meer hogesnelheidstreinen en onderdelen voor elektriciteitscentrales maakt, deed het bericht in The Wall Street Journal dinsdag af als pure speculatie. Wel liet de onderneming weten dat enkele werknemers zijn verhoord als getuigen in een gerechtelijk onderzoek in Zwitserland.

Reageer op dit artikel