nieuws

Akkoord over project Waterfront Harderwijk

bouwbreed

De realisatie van het project Waterfront in Harderwijk komt stukje bij beetje dichterbij. Harderwijk en de plaatselijke watersportvereniging hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van een jachthaven voor circa 450 boten. De huidige jachthaven wijkt voor woningbouw; in het gebied Waterfront komen in totaal 1600 woningen.

De realisatie van het project Waterfront in Harderwijk komt stukje bij beetje dichterbij. Harderwijk en de plaatselijke watersportvereniging hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van een jachthaven voor circa 450 boten. De huidige jachthaven wijkt voor woningbouw; in het gebied Waterfront komen in totaal 1600 woningen.
Ook heeft de gemeente een akkoord bereikt over de Mheenlanden, de groene component van het plan. Het gesloten convenant over het natuurgebied waarborgt voor Belangenvereniging Hierden de bereikbaarheid, de inrichting en het beheer van de Mheenlanden. Verder heeft de gemeente toegezegd dat de bebouwing van Harderwijk niet verder richting het dorp opschuift. De belangenvereniging besloot het beroep tegen het bestemmingsplan Waterfront-Noord bij de Raad van State in te trekken.

Reageer op dit artikel