nieuws

Zweedse bouw blijft bij positieve prognose

bouwbreed Premium

De Zweedse bouwwerkgeversfederatie Sveriges Byggindustrier (BI) houdt vast aan haar prognose van een blijvende groei van de investeringen in 2008 en 2009 met respectievelijk 4 en 2 procent. In 2007 kwam de groei volgens BI uit op 7 procent.

De Zweedse bouwwerkgeversfederatie Sveriges Byggindustrier (BI) houdt vast aan haar prognose van een blijvende groei van de investeringen in 2008 en 2009 met respectievelijk 4 en 2 procent. In 2007 kwam de groei volgens BI uit op 7 procent.
Aan de invloed van de turbulentie in de internationale banksector kan echter ook de Zweedse huizenmarkt zich niet onttrekken en dat werkt door in de woningbouw. Positieve factoren zijn toenemende bedrijvigheid in de gww-sector en de scholenbouw en een afnemende kostendruk door grotere beschikbaarheid van materialen en arbeidskracht.

Reageer op dit artikel