nieuws

Wonen aan een baai

bouwbreed

LelystadDe woningen van Batavia Haven I worden eind van het jaar opgeleverd. Nu al is te zien hoe de toekomstige bewoners uitzicht krijgen op een baai. Met de polderversie van Bataviastad (een outletcenter) en Bataviahaven als ankerplaats voor een deel van Neerlands bruine vloot, moet deze baai VOC-herinneringen oproepen aan het vroegere Bataviastad. Om deze passantenhaven bij Lelystad – het is de grootste aan de oostkant van het Markermeer – te realiseren moest ongeveer 400 meter van de bestaande Oostvaardersdijk worden afgegraven. Ook hiermee wordt geschiedenis geschreven, want het is in Nederland niet gebruikelijk dat dijken door mensenhand verdwijnen.Aan de baai komen in totaal circa 450 woningen, waarvan de eerste 117 in aanbouw zijn. De appartementen en penthouses van Batavia Haven I zijn gelegen aan een brede boulevard. Het ontwerp is gemaakt door het Berlijnse architectenbureau Krier 0x26 Kohl, dat ook op andere locaties in Nederland bijzonder projecten wist te realiseren.

LelystadDe woningen van Batavia Haven I worden eind van het jaar opgeleverd. Nu al is te zien hoe de toekomstige bewoners uitzicht krijgen op een baai. Met de polderversie van Bataviastad (een outletcenter) en Bataviahaven als ankerplaats voor een deel van Neerlands bruine vloot, moet deze baai VOC-herinneringen oproepen aan het vroegere Bataviastad. Om deze passantenhaven bij Lelystad – het is de grootste aan de oostkant van het Markermeer – te realiseren moest ongeveer 400 meter van de bestaande Oostvaardersdijk worden afgegraven. Ook hiermee wordt geschiedenis geschreven, want het is in Nederland niet gebruikelijk dat dijken door mensenhand verdwijnen.Aan de baai komen in totaal circa 450 woningen, waarvan de eerste 117 in aanbouw zijn. De appartementen en penthouses van Batavia Haven I zijn gelegen aan een brede boulevard. Het ontwerp is gemaakt door het Berlijnse architectenbureau Krier 0x26 Kohl, dat ook op andere locaties in Nederland bijzonder projecten wist te realiseren.
Foto: AxiPress, tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel