nieuws

Witte petten werkers

bouwbreed Premium

AkkrumMarten Zandstra (met capuchon) en Johan Betten (met muts) zijn druk bezig om zo’n vijftig steigerpalen hun witte petten op te zetten. Daarvoor maken de medewerkers van aannemersbedrijf Zijsling 0x26 Zonen vanaf een ponton en met behulp van een motorzaag en elektrische schaaf de top van de vierkante palen op maat.

AkkrumMarten Zandstra (met capuchon) en Johan Betten (met muts) zijn druk bezig om zo’n vijftig steigerpalen hun witte petten op te zetten. Daarvoor maken de medewerkers van aannemersbedrijf Zijsling 0x26 Zonen vanaf een ponton en met behulp van een motorzaag en elektrische schaaf de top van de vierkante palen op maat.
De steigerpalen van de wachtsteigers zijn te vinden in de bocht bij de Meinesleat-Kromme Knilles, een drukbevaren kruispunt dat nodig verruimd moest worden vanwege de verwachte toename van het aantal pleziervaarders. Die is weer een gevolg van het opknappen van de staande-mast vaarroute tussen Leeuwarden en Akkrum, een belangrijk onderdeel van het Friese Merenproject, waarbij de vaarwegen voor tientallen miljoenen worden verbeterd.
De werkzaamheden aan de beide 60 meter lange wachtvoorzieningen moeten voor het nieuwe vaarseizoen klaar zijn.
Voor de bochtverruiming groef het aannemersbedrijf ongeveer 8000 kubieke meter grond af en werd de (nieuwe) wal over een lengte van 360 meter met steenstort verstevigd.
Foto: Noordoost/Alex J. de Haan , tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel