nieuws

Volker Wessels helpt OM in Minera-zaak

bouwbreed Premium

Volker Wessels heeft het OM toegezegd mee te werken aan het strafrechtelijk onderzoek rond het voormalige Minera-terrein in Maarssen. De politie heeft in deze zaak twee mensen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, corruptie en witwassen. Ook de administratie is in beslag genomen. Het onderzoek van justitie is vorig jaar januari al begonnen. Bij deze zaak is ook de voormalig fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten van Utrecht, Sjoerd Swane, betrokken die destijds ook is gearresteerd en aftrad.

Volker Wessels heeft het OM toegezegd mee te werken aan het strafrechtelijk onderzoek rond het voormalige Minera-terrein in Maarssen. De politie heeft in deze zaak twee mensen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, corruptie en witwassen. Ook de administratie is in beslag genomen. Het onderzoek van justitie is vorig jaar januari al begonnen. Bij deze zaak is ook de voormalig fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten van Utrecht, Sjoerd Swane, betrokken die destijds ook is gearresteerd en aftrad.
Justitie onderzoekt ook de rol van Volker Wessels-dochter KW Projecten en een voormalig manager daarvan die medeverdachte is.

Reageer op dit artikel