nieuws

Vijftig meter onder de taille

bouwbreed

Met een hoogte van 250 meter bevindt het stalen web voor de tv-toren van Guangzhou zich 50 meter onder de taille. Van daar af loopt de staalconstructie weer breder uit tot het uitkijkplatform op 460 meter hoogte. Die overgang vraagt volgens architect Mark Hemel uit Amsterdam een nieuwe werkwijze van de aannemer. De stalen spanten dreigen te gaan overhangen en moeten tijdelijk met trekstangen aan de betonnen kern worden verankerd. Eind dit jaar moet de hoogte van 460 meter zijn bereikt. Op de top komt nog eens een 150 meter hoge zendmast.

Met een hoogte van 250 meter bevindt het stalen web voor de tv-toren van Guangzhou zich 50 meter onder de taille. Van daar af loopt de staalconstructie weer breder uit tot het uitkijkplatform op 460 meter hoogte. Die overgang vraagt volgens architect Mark Hemel uit Amsterdam een nieuwe werkwijze van de aannemer. De stalen spanten dreigen te gaan overhangen en moeten tijdelijk met trekstangen aan de betonnen kern worden verankerd. Eind dit jaar moet de hoogte van 460 meter zijn bereikt. Op de top komt nog eens een 150 meter hoge zendmast.

Reageer op dit artikel