nieuws

Vier gegadigden voor aanleg Olympisch Park

bouwbreed

Voor de aanleg van het noordelijk deel van het Olympisch Park in Londen zijn nog vier gegadigden over. Twee van de vier zijn Nederlandse bedrijven, Volker Wessels-dochter Fitzpatrick Contractors en BAM-dochter Edmund Nuttall. De derde is het Zweedse Skanska McNicholas, de vierde het Britse Balfour Beatty.

Voor de aanleg van het noordelijk deel van het Olympisch Park in Londen zijn nog vier gegadigden over. Twee van de vier zijn Nederlandse bedrijven, Volker Wessels-dochter Fitzpatrick Contractors en BAM-dochter Edmund Nuttall. De derde is het Zweedse Skanska McNicholas, de vierde het Britse Balfour Beatty.
De Olympische aanbestedingsautoriteit is van plan deze zomer het werk te gunnen zodat tijdig de bomen voor het park kunnen worden besteld. De daadwerkelijke aanleg start dan in 2009 en moet uiteraard ver voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen gereed zijn.
De winnende aannemer mag de bomen planten, nieuwe wetlands en andere natuurgebieden aanleggen. Zij zijn daarnaast verantwoordelijk voor de bouw van het noordelijk deel van de tijdelijke Olympische stationshal die de sportaccommodaties, ingangen en het parkland verbindt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels