nieuws

Van Wijnen groeit doornaar 675 miljoen euro

bouwbreed Premium

Van Wijnen heeft de omzet vorig jaar met 18,9 procent opgekrikt tot 675 miljoen euro. De autonome groei bedroeg 10 procent.

De aannemer uit Baarn ziet de toekomst uiterst optimistisch tegemoet. Het bedrijf startte het nieuwe jaar met orders ter waarde van 1,6 miljard euro. In 2006 was het boek met opdrachten 154 miljoen euro minder toebedeeld.
“Bovenal wordt het vertrouwen ingegeven door de kwaliteit van onze medewerkers”, geeft Van Wijnen te kennen. De onderneming zegt in het jubileumjaar – Van Wijnen kijkt terug op honderd jaar historie – veel te hebben geïnvesteerd in jonge mensen. Komende jaren verwacht het bedrijf daar de vruchten van te plukken.
Van Wijnen slaagde er in 2007 in zijn winst met een derde te vergroten tot 19 miljoen euro. Met een solvabiliteit van 24,2 procent staat het concern stevig op beide benen.
Met de overname van Bimo Bouw versterkte Van Wijnen op 1 januari 2007 zijn positie op de Veluwe. Eveneens begin vorig jaar werd dochter De Cloese Vastgoed opgericht. De vennootschap spoort ten behoeve van de regionale bedrijven van Van Wijnen kansrijke bouw- en ontwikkelingsprojecten op.

Slagkracht

De komst van Bimo en De Cloese heeft volgens Van Wijnen de slagkracht van de onderneming sterk verbeterd. Het bedrijf zegt zich te zullen blijven concentreren op twee sporen. Enerzijds wordt ingezet op voorzetting van de autonome groei. Een ander speerpunt blijven de acquisities. Voorwaarde is wel dat de aankopen minstens het rendement van de bouwer uit Baarn halen en de prijs voor de aankoop niet te hoog is.

Reageer op dit artikel