nieuws

UN Studio ontwerpt theater

bouwbreed Premium

Een jury onder voorzitterschap van stedenbouwkundige Ashok Bhalotra heeft het college van B en W voorgedragen UN Studio, het Amsterdamse architectenbureau van Ben van Berkel, als ontwerper van het nieuwe theatercomplex in Spijkenisse te kiezen. Het theatercomplex komt in het stadshart van de gemeente.

Een jury onder voorzitterschap van stedenbouwkundige Ashok Bhalotra heeft het college van B en W voorgedragen UN Studio, het Amsterdamse architectenbureau van Ben van Berkel, als ontwerper van het nieuwe theatercomplex in Spijkenisse te kiezen. Het theatercomplex komt in het stadshart van de gemeente.
UN Studio was met vier andere architectenbureaus tot de eindselectie doorgedrongen. In een gecombineerde vergadering van twee raadscommissies op donderdag 17 april licht Ashok Bhalotra de architectenkeuze van de jury tijdens een presentatie toe.
Het theatercomplex maakt deel uit van het Centrumplan, dat uit vijftien deelprojecten bestaat.
Behalve een theater komt er een nieuwe bibliotheek en worden er wooncomplexen gebouwd, waarvan er al enkele klaar zijn.

Reageer op dit artikel