nieuws

Twente begeeft zich op glad ijs

bouwbreed

EnschedeEind van het jaar moet hij opengaan, de nieuwe IJsbaan Twente op het Bussines 0x26 Sciencepark van Enschede, maar eerste moet het dak worden dichtgelegd en de buitenwanden geplaatst. Dak en wanden worden vooral geïsoleerd om condensvorming te voorkomen. Op deze wijze ontstaat onder de rook van de Universiteit Twente de tweede overdekte wedstrijdbaan in Nederland. Met die 400-meterbaan en met daarop ijs dat even goed of nog ietsje beter is, gaat Twente de concurrentie aan met die andere overdekte wedstrijdbaan: Thialf in Heerenveen, zegt toekomstig exploitant en voormalig Thialf-manager Jan Heida,De ijsbaan in Twente kost ongeveer 13 miljoen euro en wordt gerealiseerd door Volker Wessels dochteronderneming Systabo Turn-key bouw in opdracht van de gemeente Enschede. Het volgens eigen zeggen ‘gestroomlijnde’ ontwerp is van IAA Architecten uit Almelo.

EnschedeEind van het jaar moet hij opengaan, de nieuwe IJsbaan Twente op het Bussines 0x26 Sciencepark van Enschede, maar eerste moet het dak worden dichtgelegd en de buitenwanden geplaatst. Dak en wanden worden vooral geïsoleerd om condensvorming te voorkomen. Op deze wijze ontstaat onder de rook van de Universiteit Twente de tweede overdekte wedstrijdbaan in Nederland. Met die 400-meterbaan en met daarop ijs dat even goed of nog ietsje beter is, gaat Twente de concurrentie aan met die andere overdekte wedstrijdbaan: Thialf in Heerenveen, zegt toekomstig exploitant en voormalig Thialf-manager Jan Heida,De ijsbaan in Twente kost ongeveer 13 miljoen euro en wordt gerealiseerd door Volker Wessels dochteronderneming Systabo Turn-key bouw in opdracht van de gemeente Enschede. Het volgens eigen zeggen ‘gestroomlijnde’ ontwerp is van IAA Architecten uit Almelo.
Foto: Carel Kramer; tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels