nieuws

Twee permanente keringen in Roer

bouwbreed

Met de plaatsing van nieuwe permanente waterkeringen op twee plaatsen in de Roer heeft het waterschap Roer en Overmaas het risico op overstromingen van de Roermondse binnenstad verminderd. Afgelopen week werden de houten sluisdeuren met grote kranen in met natuursteen afgewerkte betonnen sokkels gehangen.

Met de plaatsing van nieuwe permanente waterkeringen op twee plaatsen in de Roer heeft het waterschap Roer en Overmaas het risico op overstromingen van de Roermondse binnenstad verminderd. Afgelopen week werden de houten sluisdeuren met grote kranen in met natuursteen afgewerkte betonnen sokkels gehangen.
Tot nog toe moest het waterschap met grote kranen en enorme schotten uitrukken bij hoogwater van de Maas. Met die schotten werd de Roer afgesloten om de instroom van hoog Maaswater in de Roer te voorkomen. Vanaf eind juni kunnen de sluizen binnen enkele minuten worden gesloten om onder water lopen van de binnenstad te verhinderen.

Reageer op dit artikel