nieuws

Systeem reinigt lucht in vier stappen

bouwbreed

Wie bang is voor besmetting met virussen en bacteriën en ook geur wil verwijderen en ionen aan de lucht toevoegen, kan een Viroxx luchtreiniger aanschaffen. Het is een losstaand of ingebouwd systeem dat de doorgevoerde lucht in vier stappen behandelt.

Wie bang is voor besmetting met virussen en bacteriën en ook geur wil verwijderen en ionen aan de lucht toevoegen, kan een Viroxx luchtreiniger aanschaffen. Het is een losstaand of ingebouwd systeem dat de doorgevoerde lucht in vier stappen behandelt.
Een filter verwijdert stofdeeltjes, ultraviolette straling zorgt voor fotochemische desinfectie, een katalysator bevordert de afbraak van micro-organismen en tenslotte worden ionen aan de lucht toegevoegd. Bio-climatic uit Nieuw-Vennep introduceert de Viroxx Quadro technologie op de komende installatievakbeurs in Gorinchem.
Onderzoek aan de universiteit Marburg in Duitsland bevestigt dat het systeem inderdaad virussen onschadelijk maakt. TNO Preventie en Zorg in Leiden schrijft in een rapport dat de combinatie van vier principes van desinfectie naar verwachting een meerwaarde biedt. Het rapport geeft geen antwoord op de mate waarin het systeem besmetting met virussen en bacteriën voorkomt. De Viroxx is bedoeld voor ruimten zoals wachtkamers en kantoren en woongebouwen worden toegepast.

Reageer op dit artikel