nieuws

Suriname wil pier cruiseschepen

bouwbreed

Als de financiering rondkomt, beschikt de Surinaamse hoofdstad Paramaribo binnen een jaar over een eigen cruiseterminal. Architectenbureau Rustwijk 0x26 Rustwijk heeft een ontwerp gepresenteerd, waarvan de uitvoering 2,2 miljoen euro kost. De verantwoordelijke ministeries zijn nu op zoek naar het geld.

Als de financiering rondkomt, beschikt de Surinaamse hoofdstad Paramaribo binnen een jaar over een eigen cruiseterminal. Architectenbureau Rustwijk 0x26 Rustwijk heeft een ontwerp gepresenteerd, waarvan de uitvoering 2,2 miljoen euro kost. De verantwoordelijke ministeries zijn nu op zoek naar het geld.
Suriname wil inspelen op de toenemende belangstelling van cruisemaatschappijen om met hun passagiers niet alleen de traditionele Caribische eilanden aan te doen, maar ook het vasteland van Zuid-Amerika te bezoeken. De weinige cruiseschepen die nu afmeren in het land, moeten dat noodgedwongen doen in de verwaarloosde haven aan de rand van Paramaribo. Deze wordt weliswaar momenteel drastisch opgeknapt dankzij een schenking van ruim 40 miljoen euro van de Europese Unie, maar in de vernieuwde haven is in de toekomst geen ruimte voor passagiersschepen.
De pier wordt volgens minister Richel Apinsa (transport) gebouwd in het centrum van de stad, aan de oever van de Surinamerivier. De bouwtijd bedraagt tien maanden. Overigens kunnen alleen kleinere cruiseschepen Suriname aandoen omdat de Surinamerivier te ondiep is voor echte zeereuzen.

Reageer op dit artikel