nieuws

Stormvloedkering New Orleans gegund

bouwbreed

Het Amerikaanse bouwbedrijf The Shaw Group heeft de opdracht gekregen om voor 2011 een stormvloedkering te bouwen in het Inner Harbor Navigational Canal (IHNC) van New Orleans. Het design-build contract heeft een totale waarde van 695 miljoen dollar.

Het Amerikaanse bouwbedrijf The Shaw Group heeft de opdracht gekregen om voor 2011 een stormvloedkering te bouwen in het Inner Harbor Navigational Canal (IHNC) van New Orleans. Het design-build contract heeft een totale waarde van 695 miljoen dollar.
Het is de grootste opdracht die het Army Corps of Engineers ooit verleende aan een particulier bedrijf. De stormvloedkering moet met vaste en beweegbare elementen zorgen dat het niet langer mogelijk is dat een orkaan een stormvloed van vele meters hoog door het INHC – dat een open verbinding heeft met de Golf van Mexico – naar de laagste delen van de stad voert. Volgens het Army Corps of Engineers zijn de dijken rondom het INHC nog steeds niet berekend op storm eens in de 100 jaar storm. De kering is het belangrijkste onderdeel van een programma van 14 miljard dollar om New Orleans te beschermen tegen een eens in de 100 jaar storm. Het Nederlandse Arcadis was betrokken bij het voorontwerp.

Reageer op dit artikel