nieuws

Steeds meer treinen over Betuweroute

bouwbreed

Het transport over de Betuweroute zit driekwart jaar na de in gebruikname aan de maximale capaciteit. Sinds begin dit jaar rijden er wekelijks tussen de 75 en 90 treinen over de 4,7 miljard euro kostende goederenspoorlijn.

Het transport over de Betuweroute zit driekwart jaar na de in gebruikname aan de maximale capaciteit. Sinds begin dit jaar rijden er wekelijks tussen de 75 en 90 treinen over de 4,7 miljard euro kostende goederenspoorlijn.
Dat heeft minister Eurlings aan de Tweede Kamer gemeld. De capaciteit van de spoorlijn is nog beperkt wegens noodzakelijke veiligheidstesten met de systemen en de locomotieven. Op dit moment kan er slechts om het anderhalf uur een trein per richting rijden over het tracé.
Vanaf mei, als de testfase is afgerond, gaat de capaciteit fors omhoog.

Reageer op dit artikel