nieuws

Spitsstrook A1 alsnog open

bouwbreed Premium

De spitsstrook op de A1 bij Hoevelaken gaat alsnog open. De spitsstrook heeft er jarenlang ongebruikt bij gelegen. Na contact met de Raad van State heeft Verkeer en Waterstaat de conclusie getrokken dat de strook open mag. De Raad van State sprak in mei 2004 uit dat een beroep tegen de nieuwe spitsstrook gegrond was. Op basis daarvan zag het ministerie uiteindelijk af van opening van de strook. Afgelopen week maakte de Raad van State tot verbazing van minister Eurlings duidelijk dat opening van de strook op basis van de uitspraak wel degelijk mogelijk is.

De spitsstrook op de A1 bij Hoevelaken gaat alsnog open. De spitsstrook heeft er jarenlang ongebruikt bij gelegen. Na contact met de Raad van State heeft Verkeer en Waterstaat de conclusie getrokken dat de strook open mag. De Raad van State sprak in mei 2004 uit dat een beroep tegen de nieuwe spitsstrook gegrond was. Op basis daarvan zag het ministerie uiteindelijk af van opening van de strook. Afgelopen week maakte de Raad van State tot verbazing van minister Eurlings duidelijk dat opening van de strook op basis van de uitspraak wel degelijk mogelijk is.

Reageer op dit artikel