nieuws

Saint-Gobain moet ruim een procent omzetdaling slikken

bouwbreed

Het Franse bouwmaterialenconcern Saint-Gobain heeft in de eerste drie maanden van het jaar een omzet behaald van 10,3 miljard euro. Dat is 1,4 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2007.

Volgens Saint-Gobain wordt de omzetdaling vooral veroorzaakt door aanpassingen in de organisatie en de voortdurende waardedaling van de dollar en het Britse pond. Bovendien telde het eerste kwartaal van dit jaar minder werkdagen dan dezelfde periode vorig jaar.
In de Verenigde Staten zagen de Fransen de afzet van isolatiemateriaal met ruim 6 procent afnemen door de verslechterde huizenmarkt. In totaal zette Saint-Gobain ruim 14 procent minder om in Amerika. Het concern ziet vooralsnog geen herstel van de Amerikaanse woningbouwmarkt.
De distributieactiviteiten, de grootste tak van Saint-Gobain, leverden wel meer omzet op. De opbrengsten kwamen in het eerste kwartaal uit op 4,6 miljard euro, bijna 5 procent meer dan vorig jaar. De groei was vooral te danken aan overnames.
Wereldwijd gezien boekte het bouwmaterialenconcern de meeste vooruitgang in Azië, Australië en de opkomende economieën. In thuisland Frankrijk moest Saint-Gobain genoegen nemen met bijna 1 procent minder omzet.

Reageer op dit artikel