nieuws

SAAFinventec

bouwbreed

Inventec uit ’t Harde introduceert een Canadees geotechnisch product, de SAAF (Shape Accel Array / Field). Het is een lange reeks in alle richtingen scharnierend met elkaar verbonden dunne elementen, die alle een multi-axiale accelerometer bevatten. Zo’n sensor kan beweging, trilling en ligging waarnemen. Alle meters worden tegelijkertijd uitgelezen. Daardoor ontstaat een driedimensionaal beeld van de vervormingen en hellingshoeken van een grondpakket. De SAAF heeft een diameter van 25 millimeter en kan worden geleverd in lengtes tot 100 meter, op een haspel. De elementen zijn 30 centimeter lang. Volgens Inventec is het systeem goedkoper in gebruik dan traditionele hellingmeters.

Inventec uit ’t Harde introduceert een Canadees geotechnisch product, de SAAF (Shape Accel Array / Field). Het is een lange reeks in alle richtingen scharnierend met elkaar verbonden dunne elementen, die alle een multi-axiale accelerometer bevatten. Zo’n sensor kan beweging, trilling en ligging waarnemen. Alle meters worden tegelijkertijd uitgelezen. Daardoor ontstaat een driedimensionaal beeld van de vervormingen en hellingshoeken van een grondpakket. De SAAF heeft een diameter van 25 millimeter en kan worden geleverd in lengtes tot 100 meter, op een haspel. De elementen zijn 30 centimeter lang. Volgens Inventec is het systeem goedkoper in gebruik dan traditionele hellingmeters.

Reageer op dit artikel