nieuws

Ruziën over bouw van Finse kernreactor

bouwbreed Premium

Het Finse energieconcern TVO en het Franse energietechnologiebedrijf Areva liggen in de clinch wegens trammelant bij de bouw van een nieuwe kernreactor in Olkiluoto. Forse vertraging betekent dat de reactor pas 2012 in bedrijf kan worden gesteld. Dat is zeker twee jaar later dan de bedoeling was.

Het Finse energieconcern TVO en het Franse energietechnologiebedrijf Areva liggen in de clinch wegens trammelant bij de bouw van een nieuwe kernreactor in Olkiluoto. Forse vertraging betekent dat de reactor pas 2012 in bedrijf kan worden gesteld. Dat is zeker twee jaar later dan de bedoeling was.
Areva verwijt TVO dat de vertragingen een uitvloeisel zijn van problemen met de vergunningen, waarvoor de schuld moet worden gezocht bij de opdrachtgever zelf. De Finnen wijten de vertraging aan tekortkomingen in de documenten, tekeningen, detailplanning en cultuurverschillen tussen de partijen.

Reageer op dit artikel