nieuws

Rijkswaterstaat voert snelheidslimiet A73 op

bouwbreed

Rijkswaterstaat verhoogt vandaag de snelheid op de A73-Zuid van 90 naar 120 km/uur tussen het knooppunt met de A2 tot vlak voor de Roertunnel in Roermond. Testen tonen aan dat de stroefheid voldoende is om met een hogere snelheid over het nieuwe asfalt te rijden. Op het noordelijke gedeelte van de A73 vanaf de verdiepte ligging in Tegelen tot vlak voor de tunnel Swalmen worden nog de laatste testen uitgevoerd. Rijkswaterstaat verwacht ook hier binnen afzienbare tijd de snelheidslimiet t5e kunnen verhogen. De snelheid in en tussen de tunnels blijft 70 km/uur vanwege de afgesproken veiligheidsmaatregelen gedurende de beperkte openstelling. De A-73 Zuid is uniek in zijn soort in Limburg omdat over de gehele 42 kilometer tweelaags 2-zoab is aangelegd. Behalve de geluidsarme en waterafvoerende eigenschap heeft dit asfalt ook de eigenschap dat het na aanbrengen minder stroef is.

Rijkswaterstaat verhoogt vandaag de snelheid op de A73-Zuid van 90 naar 120 km/uur tussen het knooppunt met de A2 tot vlak voor de Roertunnel in Roermond. Testen tonen aan dat de stroefheid voldoende is om met een hogere snelheid over het nieuwe asfalt te rijden. Op het noordelijke gedeelte van de A73 vanaf de verdiepte ligging in Tegelen tot vlak voor de tunnel Swalmen worden nog de laatste testen uitgevoerd. Rijkswaterstaat verwacht ook hier binnen afzienbare tijd de snelheidslimiet t5e kunnen verhogen. De snelheid in en tussen de tunnels blijft 70 km/uur vanwege de afgesproken veiligheidsmaatregelen gedurende de beperkte openstelling. De A-73 Zuid is uniek in zijn soort in Limburg omdat over de gehele 42 kilometer tweelaags 2-zoab is aangelegd. Behalve de geluidsarme en waterafvoerende eigenschap heeft dit asfalt ook de eigenschap dat het na aanbrengen minder stroef is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels