nieuws

Regio Stockholm pakt bouw nieuwacademisch ziekenhuis duurzaam aan

bouwbreed

De Zweedse provincie Stockholm pakt de bouw van een nieuw academisch ziekenhuis aan.

De nieuwe medische voorziening komt in de gemeente Solna onder de rook van de hoofdstad Stockholm en vergt een investering van een slordige 1,6 miljard euro. Het Nye Karolinska Solna – zoals het ziekenhuis gaat heten – krijgt een oppervlakte van rond de 335.000 vierkante meter. De provinciale overheid mikt bij de bouw op een grote mate aan duurzaamheid. Minstens 75 procent van de verwarming in het complex zal moeten komen van vernieuwbare energiebronnen en dat geldt waar mogelijk ook voor de electriciteitsvoorziening. Tevens zijn er de nodige ambities ten aanzien van de architectonische vormgeving en de inrichting.

Reageer op dit artikel