nieuws

Railplatform vervoert veilig los materiaal

bouwbreed Premium

Met de laadbak van een pick-up truck met het Cargo Management System van Jeremy Connell rolt gereedschap niet meer los. Deze onderzoeker van de Amerikaanse technische universiteit Virginia Tech ontwikkelde een rail- met bijbehorend containersysteem om losse voorwerpen veilig te transporteren. De rails zijn gemonteerd op een platform dat los op de laadvloer staat. Zes wielen zorgen ervoor dat de gebruiker het platform zonder moeite op en af de pick-up kan schuiven. Het platform past op laadvloeren van elk merk. De containers worden tussen de rails bevestigd en zetten zichzelf mechanisch vast. Als iets anders dan de containers moet worden vervoerd, kunnen de rails worden neergelaten in sleuven in het platform. En omdat de bovenkant van de rails slipbestendig is afgewerkt wordt het schuiven van de lading beperkt en daarmee schade aan lading en wagen.

Met de laadbak van een pick-up truck met het Cargo Management System van Jeremy Connell rolt gereedschap niet meer los. Deze onderzoeker van de Amerikaanse technische universiteit Virginia Tech ontwikkelde een rail- met bijbehorend containersysteem om losse voorwerpen veilig te transporteren. De rails zijn gemonteerd op een platform dat los op de laadvloer staat. Zes wielen zorgen ervoor dat de gebruiker het platform zonder moeite op en af de pick-up kan schuiven. Het platform past op laadvloeren van elk merk. De containers worden tussen de rails bevestigd en zetten zichzelf mechanisch vast. Als iets anders dan de containers moet worden vervoerd, kunnen de rails worden neergelaten in sleuven in het platform. En omdat de bovenkant van de rails slipbestendig is afgewerkt wordt het schuiven van de lading beperkt en daarmee schade aan lading en wagen.

Reageer op dit artikel