nieuws

Provincie Overijssel geeft financiële steun aan projecten Stedendriehoek

bouwbreed

De provincie Overijssel investeert de komende jaren in het Overijsselse deel van de Stedendriehoek. De provincie, de gemeente Deventer en de regio Stedendriehoek hebben vijf belangrijke projecten aangewezen waarin deze partijen samenwerken.

Het is nog niet duidelijk hoeveel geld Overijssel in deze projecten stopt, omdat de ontwikkeling ervan nog gaande is.
Binnen de Stedendriehoek werken de provincies Overijssel en Gelderland samen met de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst, Zutphen aan de ontwikkeling van deze regio. Er zijn vijf boegbeeldprojecten aangewezen.

Rivier

In de eerste plaats komt er meer ruimte voor de IJssel bij Deventer. Onder meer in de vorm van twee nevengeulen en een afmeerplaats bij de Pothoofdkade. Bovendien moet het metselwerk van de monumentale muur van de Wellekade en bestrating worden hersteld. De kademuur is in de jaren tachtig gerestaureerd.
Een ander project behelst de wijkvernieuwing van de Rivierenwijk, Keizerslanden en Voorstad-Oost in Deventer waar honderden woningen wijken voor nieuwbouw. De provincie wil samen met haar partners dit jaar de energieprestatie van woningen verbeteren. In Keizerslanden gebeurt dat bij renovatie van een portiekflat in het Oranjekwartier.
Verder wordt in het nieuwe wijkcentrum betonkernactivering toegepast. Circa 1850 nieuwbouwwoningen in de aangrenzende wijk krijgen stadsverwarming, opgewekt met behulp van biomassa. In Voorstad-Oost worden zowel verhuurders als particuliere eigenaren benaderd om mee te doen aan woningverbetering. Dat zou het aanbrengen van dubbelglas kunnen zijn of het plaatsen van nieuwe HR-ketels.
Er bestaan plannen voor een derde station op NS-station Deventer, uitbreiding van het busstation en renovatie van de stalen spoorbrug.

Reageer op dit artikel