nieuws

Prijs voor torens De Loodsen

bouwbreed Premium

De Daas Architectuurprijs 2008 is gewonnen door Wingender Hovenier Architecten. Het Amsterdamse bureau tekende voor twee van de zes torens van plandeel De Loodsen aan de Piet Heinkade in Amsterdam en koos daarbij voor een gevel van bakstenen kolommen in een strak, ritmisch grid, zoals we dat van Mies van Rohe kennen. Horizontaal wordt de gevel doorsneden met betonbanden. Het gemeleerde gebruik van meerdere tinten baksteen in de hoofdtonen rood en bruin zorgt voor een levendig effect in contrast met de verder vooral gestrengheid uitstralende gevelarchitectuur. Opdrachtgever was Vof Loodsen (Hopman Interheem en Ymere ontwikkeling.

De Daas Architectuurprijs 2008 is gewonnen door Wingender Hovenier Architecten. Het Amsterdamse bureau tekende voor twee van de zes torens van plandeel De Loodsen aan de Piet Heinkade in Amsterdam en koos daarbij voor een gevel van bakstenen kolommen in een strak, ritmisch grid, zoals we dat van Mies van Rohe kennen. Horizontaal wordt de gevel doorsneden met betonbanden. Het gemeleerde gebruik van meerdere tinten baksteen in de hoofdtonen rood en bruin zorgt voor een levendig effect in contrast met de verder vooral gestrengheid uitstralende gevelarchitectuur. Opdrachtgever was Vof Loodsen (Hopman Interheem en Ymere ontwikkeling.
De Daas Architectuurpijs werd tijdens de BouwRai uitgereikt door Elco Brinkman van Bouwend Nederland. De wedstrijd is gehouden in het kader van Daas I-Day, dat wil informeren over innovaties in de bouwwereld “met name op het gebied van baksteen.”

Reageer op dit artikel