nieuws

Plannen voor snellere treinen gaan door

bouwbreed

De betwiste plannen voor snellere treinen gaan toch door. Een meerderheid in de Tweede Kamer geeft verkeersminister Eurlings het groene licht om 40 miljoen euro te steken in spooraanpassingen om de treinen sneller te laten rijden. De helft daarvan gaat naar het traject Sittard-Heerlen.

De betwiste plannen voor snellere treinen gaan toch door. Een meerderheid in de Tweede Kamer geeft verkeersminister Eurlings het groene licht om 40 miljoen euro te steken in spooraanpassingen om de treinen sneller te laten rijden. De helft daarvan gaat naar het traject Sittard-Heerlen.
Een pleidooi van de VVD om het geld voor het Limburgse tracé anders in te zetten voor het spoor, kreeg geen steun.
Eurlings heeft de Kamer toegezegd dat hij binnen twee maanden uitsluitsel geeft over een andere investering van 30 miljoen in spoorveiligheid. Hij zal proberen Brussel te ‘bewerken’. De Europese regels verzetten zich tegen een goedkopere variant van het ATB-beveiligingssysteem in plaats van het moderne Ertms. De NSp pleiten voor ATB. ProRail en goederenvervoerders zijn er tegen. Eurlings beloofde een “extra gang” naar Brussel om die over de streep te trekken.

Reageer op dit artikel