nieuws

Personal computerwordt privégebied

bouwbreed Premium

In navolging van Duitsland moet ook in Nederland de personal computer grondwettelijke bescherming krijgen en tot privégebied worden verklaard, oordeelt fractieleider Alexander Pechtold van D66. Hij vindt de informatie op pc’s tot het persoonlijk eigendom behoren en er dus vertrouwelijk moet worden omgegaan met de informatie die daarop staat. “We willen niet dat straks de wijkagent in ons e-mailverkeer kan rondkijken”. Op dit moment is er volgens hem onvoldoende rechtsbescherming op dit terrein en kunnen bijvoorbeeld opsporingsdiensten computers onderzoeken.

In navolging van Duitsland moet ook in Nederland de personal computer grondwettelijke bescherming krijgen en tot privégebied worden verklaard, oordeelt fractieleider Alexander Pechtold van D66. Hij vindt de informatie op pc’s tot het persoonlijk eigendom behoren en er dus vertrouwelijk moet worden omgegaan met de informatie die daarop staat. “We willen niet dat straks de wijkagent in ons e-mailverkeer kan rondkijken”. Op dit moment is er volgens hem onvoldoende rechtsbescherming op dit terrein en kunnen bijvoorbeeld opsporingsdiensten computers onderzoeken.
Pechtold: “De computer is inmiddels een bibliotheek van het leven, voor veel mensen is dit het absolute middelpunt van hun privéleven geworden. Het wordt tijd dat we ook op dit gebied garant gaan staan voor de privacy van individuen.”

Reageer op dit artikel