nieuws

Opschonen regels trager dan verwacht

bouwbreed Premium

Het ministerie van VROM kampt met vertraging bij het opschonen van de regelgeving. Dat meldt minister Cramer (VROM) in een brief aan de Tweede Kamer.

Het ministerie van VROM kampt met vertraging bij het opschonen van de regelgeving. Dat meldt minister Cramer (VROM) in een brief aan de Tweede Kamer.
Volgens Cramer is de administratieve lastendruk door VROM-regels met 23 procent afgenomen. De minister meldt dat dit minder is dan eerder was voorzien. Nieuwe Europese regels, zoals de introductie van het energielabel, hebben echter roet in het eten gegooid. Oorzaak van de tegenvaller is ook de omgevingsvergunning die vertraging heeft opgelopen. Het voorstel voor de nieuwe vergunning, waarbij veel bestaande vergunningen op een hoop worden geveegd, wacht nog op een akkoord van de Eerste Kamer.

Reageer op dit artikel