nieuws

Oplevering A2 Rondweg Den Bosch negen maanden later

bouwbreed Premium

Den Bosch – De verbrede A2 Rondweg Den Bosch is negen maanden later klaar dan gepland. Afgesproken was dat bouwcombinatie InfrA2 de weg eind 2009 zou opleveren.

Met hoeveel de kosten van het project door de vertraging stijgen, wil een woordvoerder van Rijkswaterstaat niet zeggen. Ze bevestigt wel dat de aannemer een boete opgelegd krijgt. “Er zijn geen consequenties voor de belastingbetaler.”
De afgelopen vijf maanden heeft het grootste deel van het werk stil gelegen doordat de aannemer achterliep met het ontwerpen van de viaducten. Die periode hebben Rijkwaterstaat en InfrA2 benut om een nieuwe uitvoeringsplanning te maken. Die is nu klaar. Vanaf eind april gaat de uitvoering weer van start. InfrA2 begint dan bij het knooppunt Empel. Vanaf dat moment krijgt het verkeer voor het eerst echt last van de werkzaamheden. Om die overlast zoveel mogelijk te beperken worden onder meer verkeerlichten aangepast en houden extra weginspecteurs het verkeer in de gaten. Voor die verkeersmaatregelen is 4,5 miljoen euro uitgetrokken, waarvan Rijkswaterstaat 3,7 miljoen euro betaalt en de gemeente Den Bosch de rest.
Dat de vertraging langer duurt dan de periode dat het werk heeft stilgelegen, heeft volgens Rijkswaterstaat te maken met de laatste grote klus tussen voorjaar en september 2010: het aanbrengen van een dubbele laag zoab. Gezien de weersomstandigheden kan dat pas na april gebeuren, terwijl de start misschien eerder haalbaar zou zijn. Om de nieuwe, bijgestelde planning te kunnen halen, werkt InfrA2 de komende drie bouwvakperiodes door.

Reageer op dit artikel