nieuws

Nuttall ziet toekomst met vertrouwen tegemoet

bouwbreed

De vooruitzichten voor de markten waar het Britse Nuttall actief is zijn erg gunstig. Voor de komende twaalf maanden heeft het bedrijf een vol orderboek en merkt het weinig van een economische neergang. ”Voor Nuttall is er geen reden om de toekomst pessimistisch in te zien”, zegt Peter Bishop, hoofd communicatie bij de civieltechnische BAM-dochter in Camberley.

Nuttall heeft vorig jaar een omzet geboekt van 594 miljoen pond (ongeveer 760 miljoen euro), 3,6 procent meer dan in 2006. De winst kwam uit op 19,2 miljoen, een klein procent lager dan een jaar eerder. De marge liep daardoor terug van 3,4 naar 3,2 procent. Nuttall had eind 2007 voor 640 miljoen pond aan opdrachten in portefeuille en daar is sindsdien nog eens 200 miljoen aan toegevoegd.
Volgens Bishop is de kleinere marge geen probleem. ”Dat varieert altijd van jaar tot jaar, het hangt erg af van de incidentele opdrachten waar je aan werkt. Over een langere periode gezien blijft onze marge aardig stabiel. Ons uitgangspunt is, zowel als bedrijf als binnen de BAM-groep, om op 4 procent uit te komen. Uit dat oogpunt hebben we dus nog een stuk te gaan. Vooral de risicobeheersing is erg belangrijk, het gebeurt in dat kader regelmatig dat we van een project af zien.”

Voldoende werk

Op de terreinen waar Nuttall actief is, is er voorshands ruim voldoende werk beschikbaar. Bishop: ”Vooral in het Zuid-Oosten van Engeland is veel te doen, we verwachten meer werk van de Olympische Spelen en zijn verder in de race voor de aanleg van een grote containerterminal langs de Theems. Denk ook aan Crossrail, het plan voor een spoorlijn dwars door Londen. Op railgebied is er ook elders in het land veel te doen. Network Rail heeft wat dat betreft ambitieuze plannen. Wij zijn sterk in aanleg van spoorbruggen of verbetering van tunnels, het maken van spoordijken, dat sluit daar goed bij aan. Verder zijn we erg actief in Schotland, we leggen daar een nieuwe spoorlijn aan, vernieuwen een grote scheepswerf. De energiesector als geheel biedt eveneens goede perspectieven, hoewel er op gebied van kernenergie en het opruimwerk van oude centrales toch wat de klad in lijkt te komen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels