nieuws

Nieuwe huizen op Schiermonnikoog

bouwbreed

Op Schiermonnikoog worden dertig huurwoningen gebouwd in opdracht van Woningcorporatie WoonFriesland. Aannemer is Noppert uit Heerenveen.

Op Schiermonnikoog worden dertig huurwoningen gebouwd in opdracht van Woningcorporatie WoonFriesland. Aannemer is Noppert uit Heerenveen.
Het is voor het eerst sinds 1994 dat er nieuwe woningen op het eiland komen. De plannen zijn afgelopen week gepresenteerd aan de bevolking. De woningen zijn bestemd voor de eilanders en zijn ontworpen door architectenbureau Zwarte Hond uit Groningen. Kenmerkend is dat de huizen met de kopgevels naar de straat staan, zoals veel oudere woningen in het dorp. De huizen zijn bestemd voor zowel gezinnen en starters als voor senioren. De investering bedraagt ongeveer 7 miljoen euro, stelt directeur S. Bosma van WoonFriesland. De woningen krijgen zonnepanelen die de boiler verwarmen.
Eind dit jaar wordt begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Begin 2010 moet de nieuwbouwwijk gereed zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels