nieuws

Next-schoorstenen lekker nostalgisch

bouwbreed Premium

Minder dan de helft van wat een traditionele gemetselde schoorsteen weegt, geen last meer van lekkage, in korte tijd op te bouwen en er wordt geen lood toegepast. Toch ziet deze nieuwe generatie schoorsteen er desgewenst lekker nostalgisch uit.

Minder dan de helft van wat een traditionele gemetselde schoorsteen weegt, geen last meer van lekkage, in korte tijd op te bouwen en er wordt geen lood toegepast. Toch ziet deze nieuwe generatie schoorsteen er desgewenst lekker nostalgisch uit.
Next Schoorsteensystemen laat op de BouwRai zien dat oud en nieuw prima samengaan, want de opbouw van deze schoorsteen is geheel anders. Het begint met een geïsoleerde kunststoffen bak die op de raveling komt te staan. Dan volgt het metselplateau met hijsogen en afdekplaat en het eindigt met een kunststof gootstuk dat met Epdm-afsluitband waterdicht wordt afgewerkt. Volgens de bedenker heeft de architect alle vrijheid in afmetingen en dakvormen, want de Next-schoorsteen is alleen op bestelling verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel