nieuws

Nettowinst Alcoa meer dan gehalveerd

bouwbreed

De nettowinst van Alcoa, één van ’s werelds grootste aluminiumproducenten, is in het eerste kwartaal meer dan gehalveerd. De winst daalde over de afgelopen periode tot 303 miljoen dollar van 662 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De resultaten stonden vooral onder druk door hogere energie- en grondstofkosten. Ook had het concern last van een zwakke dollar. Het aluminiumconcern verzorgde de aftrap voor het eerstekwartaalcijferseizoen in de VS. De winst uit voortgaande activiteiten, exclusief bijzondere posten, bedroeg 44 dollarcent per aandeel. Analisten rekenden gemiddeld op een winst per aandeel van 49 cent. De omzet daalde over het eerste kwartaal zoals verwacht van 7,9 miljard dollar tot 7,4 miljard dollar.

De nettowinst van Alcoa, één van ’s werelds grootste aluminiumproducenten, is in het eerste kwartaal meer dan gehalveerd. De winst daalde over de afgelopen periode tot 303 miljoen dollar van 662 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De resultaten stonden vooral onder druk door hogere energie- en grondstofkosten. Ook had het concern last van een zwakke dollar. Het aluminiumconcern verzorgde de aftrap voor het eerstekwartaalcijferseizoen in de VS. De winst uit voortgaande activiteiten, exclusief bijzondere posten, bedroeg 44 dollarcent per aandeel. Analisten rekenden gemiddeld op een winst per aandeel van 49 cent. De omzet daalde over het eerste kwartaal zoals verwacht van 7,9 miljard dollar tot 7,4 miljard dollar.

Reageer op dit artikel