nieuws

Meer meters maken met minder zware sierpleister

bouwbreed

Tijdens de AfbouwExpo 2008 in de Brabanthallen toont Brander Afbouwproducten zowel een nieuw product, de sierpleister Tango, als een voor de hand liggende uitbreiding van het toepassingsgebied van het naadloos spuitplafond. Na de strakke vloer is nu het plafond aan de beurt.

Een vertrouwd gezicht op de Afbouwexpo zijn de spuit- en sierpleisters van Brander Afbouwprodukten. PPG Industries, dat sinds januari dit jaar het merk voert, introduceert op de beurs de sierpleister Tango. Met minder gewicht op het bord en spaan kan de stukadoor toch evenveel meters maken als een traditionele pleister, waardoor plafonds en wanden een volle en egale uitstraling krijgen.
Door de luchtige samenstelling van Tango kan de pleister soepel worden verwerkt. Brander Tango is een stootvaste sierpleister op basis van kunstharsdispersie en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Volgens Brander Afbouwprodukten is het product zeer geschikt voor het decoratief afwerken van gevels, wanden en plafonds in de b0x26u-sector.
Bijzonder is dat deze sierpleister niet verdund hoeft te worden voor het aanbrengen. Dat komt door de luchtige samenstelling. Het verbruik is navenant laag met maximaal 2,5 kg per vierkante meter. Tango is leverbaar in 1,2 millimeter en 1,5 millimeter.

Breedplaatvloeren

Het naadloos spuitplafond wordt sinds kort ook met succes toegepast voor breedplaatvloeren. Drie jaar geleden begon de producent van sier- en spuitpleisters een samenwerkingsverband met vloerenfabrikant VBI om de onderkant van de kanaalplaatvloeren te voorzien van een naadloze afwerking. Vijf tot tien procent van de VBI-vloeren wordt tegenwoordig op deze manier afgewerkt.
Vooral het luxe(re) woonsegment wil geen v-naden meer in de plafonds van haar woning zien. Dat betreft vooral woningen vanaf circa 2,5 tot 3 ton. De groeiende vraag naar strak afgewerkte vloeren in moderne woningen wordt nu ook zichtbaar voor het plafondsegment.
Niet alleen de goed ingevoerde stukadoor kent het naadloze spuitpleistersysteem; ook bewonersverenigingen die in particulier opdrachtgeverschap hun woning bouwen kloppen direct bij Brander Afbouwprodukten aan. “Die ontwikkeling signaleren we vooral het laatste half jaar. Bewonersverenigingen horen van ons product bij voorlichtingsbijeenkomsten van aannemers”, vertelt technisch productmanager Daan Groeneveld.

Het naadloze spuitplafondsysteem van Brander is een product voor de professional – in dit geval de stukadoor – dat verkrijgbaar is bij de professionele bouwhandel. De producent begeleidt zo nodig de stukadoors bij het aanbrengen ervan. “Ze moeten weten hoe dik de lagen moeten worden aangebracht. Bovendien heeft niet elke stukadoor ervaring met het airless spuiten”. Verder wordt van tevoren goed gekeken of de kanaal- of breedplaatvloeren goed gesteld zijn. Er mag geen niveauverschil optreden.

Kostbaarder

Dit product is uiteraard kostbaarder dan conventionele methodes, zoals het dichtzetten van de naden van gipsplafonds met een vuller of acryl. “Beide methodes zijn niet met elkaar te vergelijken. Het gebruik van een gaas blijf je toch altijd naderhand zien. Bovendien geven vullers of acryl geen garantie op krimpscheuren. Op ons product verstrekken we een garantie van vijf jaar”.

AfbouwExpo 2008

Vanaf morgen staan de Brabanthallen in Den Bosch in het teken van twee op elkaar aansluitende evenementen: de AfbouwExpo 2008 en de Material Xperience, waardoor de uitvoerende en de ontwerpende bouwpartijen elkaar op neutraal terrein kunnen ontmoeten.
De AfbouwExpo wordt gehouden tot en met zaterdag 26 april, dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur. Speciaal evenement op de beursvloer is de door het Bedrijfschap Afbouw georganiseerde ‘Week van de afbouw’. Tijdens lezingen en via workshops wordt gekeken naar de toepassingsmogelijkheden van nieuwe producten op afbouwgebied. Nieuwe en bestaande producten worden uitgebreid gedemonstreerd op het Techno-eiland midden op de beursvloer.
De toegang is gratis na voorregistratie op internet.
www.afbouwexpo.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels